Рецепты

Запечений сир Фета з помідорами та оливками

Час приготування: 20 хвилин ПРОДУКТИ
  • 15 помідорів черрі
  • 8-10 зелених оливок без кісточки 1 ріпчаста цибуля (маленька, дрібно нарізана)
  • 1 головка часнику (дрібно нарізаного)
  • 2 гілочки петрушки (дрібно нарізаної)
  • 1 ч.л. Орегано
  • 20-30 мл Оливкової олії першого холодного віджиму
  • Чорний перець (бажано свіжомелений)
МЕТОД ПРИГОТУВАННЯ
  • У окремій ємності змішуємо помідори черрі, зелені оливки, цибулю, часник, петрушку, орегано, оливкову олію та за смаком меленого перцю.
  • Розігріваємо духовку, виставляючи на гриль з температурою ~ 220 -230 градусів
  • По центру шматочка фольги кладемо шматок сиру Фета. Піднімаємо краї фольги, формуючи ємність навколо сиру.
  • Сир вкриваємо нашою заготівлею з помідорами. Запікаємо в духовці протягом 12-14 хвилин. Повторюємо процес з кожним шматком фети )))

РЕКОМЕНДАЦІЇ


Головне не перетримати сир у духовці, оскільки він може повністю розтанути. При подачі можемо прикрасити петрушкою та хлібними сухариками. Якщо сир охолоне і стане твердішим, просто повторно випікаємо в духовці протягом кількох хвилин.

СМАЧНОГО